عادتهاي غلطي که باعث تغيير رنگ دندانها ميشوند
به گزارش شفا آنلاين، به مرور زمان و با افزايش سن، دندان ها درخشندگي و زيبايي خود را از دست ميدهند. سيگار کشيدن و مصرف غذاهاي رنگي نيز اين موضوع را تشديد ميکنند.
دلايل مختلفي در تغيير رنگ دندانها نقش دارند که عبارتند از:
مواد غذايي
مواد غذايي مهمترين عامل تغيير رنگ دندان هستند. قهوه، چاي، نوشابه، آبنباتهاي رنگي، غذاهاي حاوي ادويههاي رنگي، سس گوجه فرنگي، آب ميوه، انواع توت، سس سويا، چغندر و برخي سبزيجات از جمله مواد غذايي هستند که باعث کدري و تغيير رنگ دندانها ميشوند. براي جلوگيري از تغيير رنگ دندان بايد مصرف مواد غذايي رنگي را کاهش داد و به محض استفاده از اين مواد مسواک زد.
بهداشت ضعيف دهان و دندان
مسواک زدن مرتب، استفاده از نخ دندان و دهانشويههاي آنتي باکتريال غير الکلي براي بهداشت دهان و دندان ضروري هستند. توجه به بهداشت دهان و دندان از ايجاد پلاک و لکه روي دندان جلوگيري ميکند.
سيگار
سيگار يکي از مهمترين دلايل تغيير رنگ دندان است.
بيماريهاي مختلف
برخي از بيماريها روي مينا و تاج دندان تاثيرگذار هستند و منجر به تغيير رنگ دندان ميشوند. راديوتراپي و شيميدرماني از جمله درمانهايي هستند که تغيير رنگ دندان را به دنبال دارند.
مطالعات جديد نشان ميدهد عفونتهاي خاص مادر در دوران بارداري ميتواند بر رشد ميناي دندان کودک تاثير گذار باشد.
استفاده از داروهاي خاص
آنتيبيوتيکهايي مانند تتراسايکلين و داکسي سايکلين از جمله داروهايي هستند که باعث تغيير رنگ دندانها به ويژه در کودکان ميشوند. داروهاي ضد فشار خون و آنتي هيستامين نيز چنين اثري دارند.
مواد دندانپزشکي
پرکردن دندان با استفاده از آمالگام باعث تغيير رنگ و سياهي دندان ميشود.
افزايش سن
به مرور زمان و با افزايش سن لايه خارجي دندان به مرور کدر و زرد ميشود.
ژنتيک
برخي افراد به طور ژنتيکي دندانهاي تيرهاي دارند.
ضربه
ضربه ناشي از سقوط، تصادف، ورزشهاي رزمي و دعوا ميتواند باعث تغيير رنگ دندان شود.
فلورايد
دريافت فلورايد زياد از طريق آب آشاميدني، انواع خمير دندان و دهانشويه ميتواند منجر به تغيير رنگ دندان شود.
دندان قروچه
دندان قروچه که معمولا ريشه رواني دارد؛ سبب آسيب به دندانها ميشود. در دندانقروچه لايه بيروني دندان آسيب ميبيند و باعث تغيير رنگ دندان ميشود. استفاده از محافظ دندان در شب توصيه شده است.
علاوه بر روشهاي زيبايي و سفيدکردن دندان که بسيار پرهزينه هستند، مواد غذايي وجود دارند که به سفيدي و درخشندگي دندان کمک ميکنند. اين مواد غذايي عبارتند از :
-روغن کنجد و روغن نارگيل خالص
روغن کنجد و روغن نارگيل خالص را با مسواک يا انگشت روي تمام دندانها قرار دهيد و پس از پانزده دقيقه بشوييد. اين کار سبب جذب مواد غذايي موجود روي لايه خارجي دندان ميشود.
-توت فرنگي
توت فرنگي حاوي ترکيبي به نام اسيد ماليک است که خاصيت سفيد کنندگي دارد و در بسياري از خميرهاي دندان استفاده ميشود. به علاوه ويتامين C موجود در اين ميوه پلاکهاي دندان را از بين برده و سبب درخشندگي ميشود.
-سيب
سيب منبع غني اسيد ماليک است که خاصيت درخشندگي و سفيدکنندگي دارد.
-کرفس
کرفس بزاق دهان را تحريک کرده و به دليل فيبرهاي سلوي، عملکردي مانند مسواک دارد. کرفس موثرترين ماده غذايي در سفيد کردن دندان است.
-هويج
ويتامين A موجود در هويج سبب تقويت ميناي دندان ميشود و با افزايش بزاق، به تميز کردن دندانها کمک ميکند.
-کلم بروکلي
آهن موجود در کلم بروکلي از ميناي دندان محافظت کرده و يک پوشش نامرئي روي دندان ها قرار ميدهد که از پوسيدگي دندان جلوگيري ميکند. اين ماده به صورت خام باعث حذف لکه هاي ناخوشايند روي دندان ميشود.
-پنير
کلسيم و فسفر موجود در پنير از دندانها محافظت کرده و دندان را در مقابل اسيدهاي مضر عايق بندي ميکند.
-آب
آب سبب هيدراته شدن دهان و دندان ميشود و از تشکيل لکه روي دندان جلوگيري ميکند. به علاوه با کاهش محيط اسيديته دهان، در سلامت دندانها موثر است.
-آناناس
آناناس حاوي آنزيمي به نام بروملين است که سبب جدا شدن پلاکها از روي دندان ميشود. به علاوه از پوسيدگي دندان جلوگيري ميکند.
-ماهي سالمون
ماهي حاوي مقادير بالاي ويتامين D است که به جذب کلسيم و فسفر و مواد معدني ديگر توسط دندانها کمک ميکند.
-ريحان
ريحان يک آنتي بيوتيک طبيعي است که باکتريها را مهار کرده و از پوسيدگي دندانها جلوگيري ميکند.
-سير و پياز
سير و پياز به دليل ترکيباتي به نام thiosulfonate و thiosulfinate از توليد پلاک جلوگيري ميکنند.
-پرتقال
پرتقال سرشار از ويتامين C است و از تشکيل پلاک جلوگيري ميکند.
مقالات مرتبط :
درباره این سایت